Liga Nationala de Darts
pagina in lucru

Liga Nationala de Darts pe Echipe Regulament de desfasurare:
1.Organizare
a. Toate schimbarile prezentului regulament pot fi facute doar printr-o sedinta a Consiliului Ligii acesta fiind format din cate 2 membri de la fiecare echipa. Convocarile se trimit prin e-mail de catre Secretarul Ligii cu cel putin 10 zile inainte de intalnire. Instiintarea va cuprinde locul si ora intalnirii precum si textul integral al noilor articole propuse. In urmatoarele 5 zile membrii consiliului pot trimite propuneri alternative pentru textele respective. Consiliul se considera constituit daca mai mult de jumatate din membri sunt prezenti. Deciziile se iau cu majoritatea simpla a celor prezenti.
b. Numarul echipelor din prima divizie de anul acesta este de 13 de echipe urmand ca in anii urmatori odata cu aparitia mai multor echipe sa se organizeze si divizii inferioare.
c. Daniel Cojocaru se ocupa cu intocmirea clasamentelor si tine toate evidentele Ligii inclusiv pe site. Deciziile in orice problema legata de abateri de la prezentul regulament sau in orice alta problema privitoare la Liga se iau doar de catre Consiliul Ligii la instiintarea membrilor acestuia de catre Secretar. Primul Secretar al Ligii este George Peicea. In cazul egalitatii de voturi in Consiliu votul Secretarului va fi decisiv.
d. Consiliului Ligii este compus din cate doi membri de la fiecare echipa:

2. Echipe
a. Taxa pentru sezonul 2014-2015 este de 300 ron si va fi folosita in folosul jucatorilor, pentru cupe, premii in bani sau obiecte si alte materiale necesare bunei functionari a Ligii si pentru cheltuieli cu intretinerea acesteia.
b. Fiecare echipa este compusa din minimum 5 jucatori legitimati care vor fi comunicati Secretarului Ligii impreuna cu urmatoarele date :
Nume, prenume, nick-name, sex, telefon, e-mail, (capitan, vice, jucator, delegat cu foaia de joc).
c. Echipele pot legitima pe parcursul intregului sezon jucatori noi din afara Ligii. Nu se mai fac transferuri intre echipe de jucatori dupa inceperea campionatului. Daca un jucator este inscris la inceputul campionatului la o echipa si el nu a jucat deloc, poate juca oricand la orice echipa.
d. Fiecare echipa trebuie sa aiba in afara de cei minimum 5 membri dintre care 2 sunt capitan si respectiv vice-capitan si un 'teren propriu' pe care sa se desfasoare meciurile 'acasa'. Localurile respective trebuie sa fie recunoscute de Liga. Modificarea locatiei unde se joaca darts trebuie omologata de comisia de omologare.
e. Numarul minim de jucatori care se pot prezenta la un meci este de 4. In cazul in care se constata ca, din cauza unor situatii neprevazatute, una sau ambele echipe se prezinta la meci cu mai putin de 4 jucatori, meciul va fi pierdut de echipa cu mai putin de 4 jucatori cu scorul de 0-16.
f. Meciurile incep la ora 20.00 in fiecare marti, chiar daca o echipa nu are prezenti la meci toti jucatorii.Se va pierde leg daca jucatorul nu este prezent la board dupa anuntarea lui. Se va astepta 5 minute dupa ceas si daca unul dintre jucatori nu este prezent la board se va pierde leg-ul. Leg-urile se joaca in ordinea scrisa pe foaie de joc, de la 1 la 16, nu in alta ordine.
g. Amanarea unui meci se anunta cu cel putin 24 de ore inainte, preferabil 48 atunci cand se stie atat de devreme. Capitanul sau vicecapitanul echipei care doreste amanarea va da un e-mail catre conducatorii echipei adverse si la urmatoarea adresa de email: unrealu@gmail.com. In plus capitanii vor vorbi si personal sau la telefon. Meciurile amanate trebuie reprogramate in maximum 14 zile de la data amanarii . Nu se considera amanare jucarea meciului miercurea sau vinerea in aceeasi saptamana cu etapa programata.
g1. Echipa careia i s-a propus amanarea meciului va da un email echipei adverse (cu cc la unrealu@gmail.com) si va propune 3 date de jucare a meciului amanat (Exceptie facand zilele de marti,joi,sambata sau duminica). Echipa care a propus amanarea meciului este obligata sa accepte una din cele 3 propuneri.
g2. Localurile trebuie anuntate la fiecare meci amanat, de catre echipa gazda.
g3. O echipa poate amana maxim 3 meciuri pe sezon.
g4. O echipa nu poate amana doua meciuri consecutiv.
g5. In ultimele 4 etape nu se mai amana nici un meci.
g6. Pana lunea, inainte de ultimele 4 etape, toate echipele trebuie sa fie cu toate meciurile jucate
h. In ultimele 4 etape se poate juca in 3 jucatori (doar in ultimele 4 etape). Echipa care are 3 jucatori prezenti la board va incepe meciul de la 0-4. Cele 4 leg-uri pierdute se vor pierde de jucatorul cel mai bine clasat din echipa respectiva, care nu este prezent la meci.
i. Daca o echipa se retrage sau este exclusa, se anuleaza toate rezultatele celor care au jucat cu ea pana in acel moment, de la inceputul sezonului. In cazul in care o echipa se retrage in ultimele 5 etape cu scopul de a influenta clasamentul se va supune la vot daca se anuleaza rezultatele sau daca raman in vigoare.
j. Foile de joc se fac completeaza in dublu exemplar sau se face o copie cu telefonul si/sau se trimit in format xls in maxim 48 h de la jucarea meciului la unrealu@gmail.com.

3. Formatul competitiei.
Ce se clasifica:
a. Clasamentul principal - pe ECHIPE -
Meciurile egale (8-8), aduc celor doua echipe cate 2 puncte.
Victoriile cu mai putin de 12 leg-uri diferenta aduc 3 puncte castigatorului si 1 punct echipei care a pierdut. (9-7, 10-6, 11-5, 12-4, 13-3, 14-2)
Victoriile la o diferenta mai mare sau egala cu 14 leg-uri aduc 4 puncte castigatorului si 0 celui ce a pierdut. ( 15-1, 16-0)
La egalitate de puncte departajarea e facuta de 'golaveraj' adica de diferenta dintre leg-urile castigate si cele pierdute. La sfarsitul campionatului in cazul in care 2 echipe sunt la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este rezultatul direct, urmatorul este acest 'golaveraj' adus in discutie mai sus iar daca egalitatea persista ultimul criteriu de departajare este numarul de aruncari de peste 100 (100-180).
b. Al doilea clasament este cel de SIMPLU unde criteriul de departajare va fi diferenta dintre leg-urile castigate si cele pierdute. La egalitate criteriul de departajare este dat de suma aruncarilor 100-180 (tons) . Se premiaza primii 3 si primele 3..
c. Premiul pentru H.F.-ul se acorda celei mai inchideri din campionat. In cazul egalitatii se acorda premii tuturor celor care au realizat cea mai mare inchidere. Se premiaza si HF-ul dat de o fata.
d. Urmatorul trofeu la individual se acorda pentru cele mai multe 180-uri . La egalitate criteriul de departajare este dat de suma aruncarilor 140-177 si urmatorul de suma 100-139.
e. Urmatorul trofeu se acorda echipei cu cele mai multe aruncari peste 100 (100-180). Criteriile de departajare in caz de egalitate sunt in ordine, 180-uri, 140-177, 100-139.

4. Localurile 'gazda'.
a. Nu sunt acceptate localuri care au podeaua tare (gresie,beton,caramida, etc).Fiecare local trebuie sa aiba minim 2 (doua) board-uri.
b. In localul gazda trebuie ca in ziua meciului minimum un board sa fie disponibil integral cu cel putin o ora inainte de inceperea competitiei.
c. Board-urile trebuie sa se prezinte in conditii bune si sa fie fixate conform normelor WDF. Fiecare board trebuie sa aiba minim 2 spoturi de lumina si spatiu adecvat pentru buna desfasurare a jocului de darts.
d. Scorul se tine pe laptop cu programul disponibil gratuit pe www.frdarts.ro pentru a monitoriza mai multi parametri ai jucatorilor. Doar in cazurile unde nici o echipa nu are laptop, se va tine scorul pe tabla (cu creta) sau pe whiteboard (cu marker). Nu se vor accepta telefoane sau tablete.

5. Comisia de omologare si disciplina.
a. Comisiile de omologare si disciplina au rolul de a contribui la mentinerea unui climat civilizat la meciurile din cadrul ligii. In acest scop ele vor judeca si vor lua decizii in cazurile de indisciplina intervenite in timpul intrecerilor, a incalzirii de dinainte precum si in urmatoarea jumatate de ora de dupa meciuri. Deasemenea va decide daca in localuri pista de joc este in regula.
b. Comisia de disciplina este formata din urmatorii membri: Daniel Cojocaru.
c. Comisia de omologare este formata din urmatorii membri: Daniel Cojocaru.

6. Cod de conduita. Comisia de Disciplina constituita are dreptul sa ia masuri impotriva jucatorilor care nu au un comportament decent in timpul meciurilor ligii, masuri care, in functie de gravitate, pot conduce la excluderea jucatorilor din Liga. Prima sanctiune pe care o poate primi un jucator este avertisment, urmatoarea fiind excluderea jucatorului respectiv din Liga.

a. Nu se fumeaza si se arunca la board in acelasi timp.
b. Nu se vorbeste la telefon si se arunca la board in acelasi timp.
Foaia de concurs pe care se vor nota rezultatele si realizarile jucatorilor se poate descarca de aici cu copy-paste.
Foaia de concurs pe care se vor transcrie rezultatele si care se trimite la unrealu@gmail.com cel tarziu miercuri dimineata cu titlul "rezultate Dreamers-Tati Bar" adaptat la meciul respectiv.
Pentru a descarca programul de tinut scorul - n01 - apasati aici