---------------------------------

Foaia de concurs pe care se vor nota rezultatele si realizarile jucatorilor se poate descarca de aici cu copy-paste. Foaia de concurs pe care se vor transcrie rezultatele si care se trimite la georgepeicea@yahoo.com cel tarziu miercuri dimineata cu titlul "rezultate Dreamers-Tati Bar" adaptat la meciul respectiv.
Pentru a descarca programul de tinut scorul - n01 - apasati aici

26 martie 2010
Pregatirile de final de campionat.

Mai sunt trei etape pana la sfarsitul primei editii a Campionatului National de Darts pe Echipe. Pentru ca am intrat in linie dreapta este necesar sa acceleram putin.
- In primul rand pana pe data de 04 aprilie este obligatoriu sa se desfasoare toate restantele si sa avem clasamentul la zi. Pentru asta rog capitanii echipelor care au restante sa se sune reciproc pana la sfarsitul acestui weekend si sa stabileasca data jocurilor cat mai repede.
- Pana pe 6 aprilie va rog sa imi trimiteti taxele pentru a putea pregati festivitatea de sfarsit de campionat. O puteti trimite la Marty's la mine, la Radu sau la barmanul Andrei impreuna cu un biletel - taxa din partea echipei xxx -.
- Deoarece am observat ca foile vin foarte greu Dan "Unrealu" Cojocaru s-a oferit sa primeasca el foile chiar si scanate. Le transcrie el in excel si le pune pe site. Asa ca le puteti trimite in orice fel (scanate sau excel) la unrealu@gmail.com. Adaugati si adresa lui la celelalte 3 de pana acum (marius rotaru. eddie si george).

08 martie 2010
Naivii si echipa lor

NAIVII este numele noii echipe care a achizitionat locul echipei Usual Suspects in Liga de Marti. A preluat rezultatele dar si plata taxelor. Primii membri ai echipei sunt Nae, Marcel, Suzana si Andrei Chinezu'. Apreciez foarte mult gestul lui Marius Rotaru care a retras Usual Suspects pentru a pune capat din fasa unui eventual conflict care s-ar fi putut declansa. Ii multumesc iar eu personal as dori ca el sa poata juca la Dreamers pana la sfarsitul acestui sezon. Lansez cu aceasta ocazie o intrebare capitanilor si vicecapitanilor echipelor din Liga. Astept la georgepeicea@yahoo.com eventualele opinii in contra dorintei mele. Daca aceste opinii "contra" vor fi peste jumatate Marius va mai astepta. Ar fi pacat pentru ca alaturi de Eddie, Marius se ocupa de actualizarea si verificarea clasamentelor ligii depunand astfel un efort in plus pentru bunul ei mers. Va multumesc!

19 februarie 2010
Alinierea la Europa.

Cred ca va aduceti aminte ca mult timp se zicea ca vrem sa intram in Europa si gluma datorata moravurilor mai mult sau mai putin autohtone era ca pentru inceput am intrat cu 'spatele'. A venit vremea sa intre si Europa in Romania cu acelasi dos. Sa speram ca si calitatea jocului nostru sa ne apropie intr-un final de Europa. Pana atunci insa trebuie sa anuntam ca Usual Suspects s-a retras englezeste din campionat.

24 ianuarie 2010
Start bun al returului de campionat.

Luni 18 ianuarie s-a disputat sedinta tehnica a Ligii. S-au discutat si votat mai multe aspecte. Acestea au fost incluse in regulament. Foaia de concurs a ramas cea din tur urmand ca din toamna sa se schimbe cu cea similara formularului folosit de WDF la Cupa Europei.

26 noiembrie 2009
S-a incins campionatul si au inceput sa apara si marile surprize.

Martea trecuta Lions a reusit sa obtina prima victorie si asta in deplasare in fata celor de la Marty's cu un zdrobitor 10-6! Dar saptamana aceasta surprizele nu au incetat sa apara. La sageti 2 a scos un 8-8 cu una dintre echipele favorite la castigarea campionatului Bill's Eye. "77" a fost la un pas de a scoate acelasi rezultat cu Tati Bar, TNT2 a deschis si ea calea victoriilor in meciul contra Smokin' Aces si tot in deplasare iar familia Catichi a reusit 15 tons in intalnirea cu Dreamers.

Joi 12 noiembrie 2009
Ciudatenii in unele foi de scor.

Las-o ba ca merge asa!
Pana la urma jucam de placere, dar daca tot jucam de placere s-o tratam ca atare. Sa nu aducem in darts tarele societatii si nici pe cele ale sportului romanesc. Sa incercam sa ducem mai departe ce a reusit Liga de Joi sa aduca in sportul asta, spiritul de fair-play. Sa tratam intalnirile noastre ca pe niste evadari din societatea asta care e asa cum e. Chiar daca avem impresia ca banii nu au miros si ca scopul scuza mijloacele haideti sa uitam de prostiile astea cand ne postam in fata board-ului.

Marti 3 noiembrie 2009
Astazi se va desfasura etapa a 7-a a Ligii de Marti.

Martea trecuta au participat la meciuri 71 de jucatori ai Ligii. Lucrurile au inceput sa intre pe fagasul lor si studiem implementarea unui turneu final national inca din acest sezon. In pauza dintre tur si retur ne vom intruni din nou pentru a prezenta proiectul de turneu final national dupa modelul Cupei Europi pe Echipe. Cupa la care mai mult ca sigur ca vom fi prezenti in 2010 in Turcia.
Modelul de clasament la care s-a ajuns prin conlucrarea dintre mine, Eddie, Andrei Tita si Marius Rotaru este, se pare, foarte bun reflectand perfect forma de pana acum atat a jucatorilor cat si a echipelor.

Luni 19 octombrie 2009
Haideti sa uniformizam foile de concurs si sa le trimiteti imediat dupa jocuri, va rog mult.

Nu am reusit sa fac un clasament deoarece nici pana azi nu am primit toate foile. Cele care mi-au venit au fost in majoritate incomplet scrise sau chiar gresite. Va rog sa cititi ce am scris mai jos si sa imi trimiteti foile repede si corect completate. Ma simt foarte aiurea sa scriu asta non-stop, sa va dau e-mail-uri si nimic sa nu se schimbe. Simt ca VORBESC SINGUR.
Foaie model de completare si cititi si mai jos - click aici..


luni 05 octombrie 2009
Uniformizarea foilor de concurs.

Am actualizat foile de clasament si concluziile de ordin tehnic conduc la necesitatea completarii uniforme a foilor de concurs care se trimit in vederea stabilirii clasamentelor.
- In primul rand completati numele si prenumele plus 'porecla'. Ex: Cristian Cimpoca 'Bila'
- Completati ordinea jucatorilor ca in foaia exemplu de mai jos. Este important ca jucatorii care joaca 4 meciuri sa fie trecuti la acelasi J (litera care 'vine' de la jucator). Spre exemplu J1a+J1b. In caz contrar se poate ajunge la situatia de neacceptat ca doi jucatori sa joace 2 meciuri unul contra altuia.
- Insumati realizarile personale din tabelul de jos si treceti-le in tabelul de sus in care ati trecut initial numele complet al jucatorilor.
- Nu uitati sa scrieti W (winner) la meciurile castigate iar la cel care a pierdut litera L.
- Trimiteti-mi, va rog, toate foile in varianta veche de excel cu extensia meci.xls si dati-i numele intalnirii. Ex: TatiBar-CLG.xls . Ne usurati mult munca in felul asta.
- Incercati sa trimiteti foaia cat mai repede dupa meciuri.
Atasez foaia urmatoare completata pentru o mai buna intelegere - click aici..


A doua etapa.
marti 29 sept 2009
Asta seara se va disputa a doua etapa a Ligii de Marti. Intre timp am reusit sa ajungem la un format de clasament in regula, speram noi.
Apasand aici veti gasi clasamentul general dupa etapa 2.
Apasand aici veti gasi statisticile dupa etapa 2.
Daca doriti sa stiti cu cine jucati martea viitoare apasati aici.

Editia de seara.
miercuri 23 sept 2009
Am primit toate foile. Fiecare le-a completat cum a putut. Pentru uniformizare analizati foaia urmatoare apasand aici..
Daca doriti sa stiti cu cine jucati martea viitoare apasati aici. Daca vreti sa vedeti clasamentul la zi, asteptati cateva zile. L-am facut de mana cu toate realizarile si l-am dat unui 'specialist' in EXCEL sa-i gaseasca o forma care sa permita actualizarea facila dupa fiecare etapa. Pot sa va spun ca vor fi pe site toate foile de la toate meciurile si clasamentele complete de la fiecare etapa in paralel.

Cele mai frumoase momente, in general, sunt cele ale inceputului.

miercuri 23 sept 2009
Aseara a inceput Liga de Marti, cu bine. Au fost ceva emotii cu completarea foilor de concurs dar fiecare s-a descurcat pana la urma. Din fericire practica a aratat ca formatul competitiei este unul incitant. Pana acum (ora 11 am) am primit foile de la 5 meciuri si le mai astept pe cele de la Tati Bar si de la Drink Team. Rezultatele cunoscute sunt:
La sageti 2 vs. Marty's 7-9
77 vs. La sageti 1 8-8
TNT vs. Lions 8-8
Bill's eye vs. Kings 7-9
Smokin' Aces vs. Dreamers 9-7

Astept de la voi si comentarii, nu numai foile de concurs. Pana atunci o sa va aduc in discutie faptul ca am modificat putin varianta in EXCEL ce poate fi descarcata de pe aceasta pagina si un mod de completare mai bun decat cel pe care l-am gandit eu. Atasez foaia urmatoare completata pentru o mai buna intelegere - click aici.
Ce aduce nou este faptul ca la completare este mult mai simplu si in plus nu mai joaca nimeni 4 meciuri la rand. Completarea se va face scriindu-i pe toti jucatorii la rand o singura data iar locurile ramase libere se completeaza de catre cei care sunt desemnati sa joace 4 leg-uri. Explicit daca sunt 4 se scriu pe rand toti 4 si inca o data toti 4. Daca sunt 5 se scriu toti 5 la rand iar cei 3 desemnati sa joace 4 leg-uri se scriu din nou la rand. Daca sunt 6 se scriu toti 6 la rand iar cei mai tari 2 se scriu pe cele doua locuri ramase libere. Trecerea de pe tabelul de sus pe cel de jos se face ca si pana acum respectand J-urile.


Ce se mai intampla prin Liga de Marti!

joi 17 sept 2009
Astazi s-a desfasurat in Marty's prima sedinta a ceea ce va deveni in timp Campionatul National de Darts pe Echipe. Au fost prezenti reprezentantii a 14 echipe, toate din Bucuresti. S-a discutat, constructiv, pe marginea regulamentului care defineste organizarea noii competitii pentru definitivarea acestuia. S-au tras la sorti meciurile din prima etapa ce se va disputa marti 22 septembrie de la ora 8 pm. Acestea sunt:
La sageti 2 vs. Marty's in La sageti
Drink Team vs. CLG in Sport Pub
77 vs. La sageti 1 in Selena Blue
TNT vs. 'Club Leu' in Marty's Darts Club
Bill's eye vs. Kings in Marty's Darts Club
Smokin' Aces vs. Dreamers in Sailor's Pub & Restaurants
Tati Bar vs. Usual Suspects in Tati Bar
S-a mai discutat despre adaptarea obiceiului ca cei ce castiga sa faca cinste celor care pierd, uzitat in Liga de Joi. S-a stabilit ca echipa gazda sa arate cum e cu ospitalitatea traditional romaneasca si sa ofere inca de la inceputul intalnirii ceva de 'rontait', snacks, sandvisuri, alune, orice. Daca totusi cineva e obtuz ceea ce tinand cont de ospitalitatea cu pricina se prea poate atunci se va oferi ceva de baut fiecarui jucator vizitator.

O alta problema adusa in discutie este faptul ca un jucator apartine unei echipe doar dupa ce bifeaza un prim meci din Liga. Trecerea de la o echipa la alta se poate face in pauza dintre tur si retur sau in pauza dintre campionate.

Pentru a juca un meci numarul minim de jucatori ai unei echipe este de 4. In cazuri exceptionale o echipa poate fi reprezentata de doar 3 jucatori caz in care aceasta pleaca de la scorul de 0-4.

Amanarea unui meci se anunta cu MINIM 24 de ore inainte, preferabil 48 atunci cand se stie atat de devreme. Meciurile amanate trebuie reprogramate in maxim 14 zile de la data amanarii dar nu mai tarziu de data disputarii penultimei etape.

Daca o echipa se retrage, sau e exclusa, se anuleaza toate rezultatele celor care au jucat cu ea pana in acel moment, de la inceputul sezonului. Daca o echipa se retrage in ultimele 5 etape cu scopul de a influenta clasamentul se va supune la vot daca se anuleaza rezultatele sau daca raman in vigoare. Retragerile se sanctioneaza disciplinar tot prin vot.

Suma de 200 de lei reprezentand aportul financiar al fiecarei echipe se datoreaza din momentul desfasurarii acestei sedinte si va fi platita oricand pe durata intregului tur de campionat. Imediat ce Liga va stabili cine se ocupa de capitolul finante vom comunica prin intermediul site-ului.

Dupa prima etapa completarea foii de concurs va fi foarte simpla insa momentan am fost rugat sa dau cat mai multe explicatii despre aceasta. Imprimati varianta in JPG aflata in subsolul paginii "REGULAMENT" si haideti sa urmarim impreuna!
In partea superioara voi completa pentru meciul pe care Marty's il joaca in deplasare la "La sageti 2" si anume:
Etapa 1 din 22 septembrie 2009 disputata in La Sageti
Urmatorul rand va fi completat cu numele gazdei in stanga si cu cel al oaspetilor in dreapta.
Urmatorul pas si probabil cel mai anevoios este completarea tabelului din partea superioara. Scopurile acestuia sunt de a stabili ordinea de joc a sportivilor si de a insuma reusitele individuale ale jucatorilor.
Completarea acestuia este diferita in functie de numarul jucatorilor prezenti la startul intrecerii.
Daca sunt 4 jucatori din echipa gazda (sa zicem: MISU, NELU, BELA SI ION) numele acestora va fi scris astfel:
Precizez ca numele in aceasta parte afoii de concurs trebuie sa fie complet ca in buletin + porecla. Am apelat in aceste exemple la niste prenume scurte pentru a economisi spatiu.
10.14.180-HFW/TNume GazdaOaspeteW/THF10.14.180
J1-a---MISUOaspete-----J1A
J1-b---MISUOaspete-----J1A
J2-a---NELUOaspete-----J1A
J2-b---NELUOaspete-----J1A
J3-a---BELAOaspete-----J1A
J3-b---BELAOaspete-----J1A
J4-a---IONOaspete-----J1A
J4-b--------------IONOaspete-----J1A

O alta varianta usoara este daca sunt prezenti 8 jucatori caz in care se vor completa numele tuturor, la rand.
10.14.180-HFW/TNume GazdaOaspeteW/THF10.14.180
J1-a---MISUOaspete-----J1A
J1-b---GELUOaspete-----J1A
J2-a---NELUOaspete-----J1A
J2-b---KELOOOaspete-----J1A
J3-a---BELAOaspete-----J1A
J3-b---NINAOaspete-----J1A
J4-a---IONOaspete-----J1A
J4-b--------------TONYOaspete-----J1A

In cazul in care sunt prezenti 5 jucatori atunci al cincilea poate imparti oricare dintre cele 4 pozitii principale (Jucator1, J2, J3 si J4). Sa presupunem ca imparte pozitia Jucatorului 3. In acest caz foaia se va completa astfel:
10.14.180-HFW/TNume GazdaOaspeteW/THF10.14.180
J1-a---MISUOaspete-----J1A
J1-b---MISUOaspete-----J1A
J2-a---NELUOaspete-----J1A
J2-b---NELUOaspete-----J1A
J3-a---BELAOaspete-----J1A
J3-b---Al 5'leaOaspete-----J1A
J4-a---IONOaspete-----J1A
J4-b--------------IONOaspete-----J1A

Daca acest al cincilea jucator se doreste sa imparta pozitia J1 atunci foaia va arata asrfel:
10.14.180-HFW/TNume GazdaOaspeteW/THF10.14.180
J1-a---MISUOaspete-----J1A
J1-b---Geo al 5'leaOaspete-----J1A
J2-a---NELUOaspete-----J1A
J2-b---NELUOaspete-----J1A
J3-a---BELAOaspete-----J1A
J3-b---BELAOaspete-----J1A
J4-a---IONOaspete-----J1A
J4-b--------------IONOaspete-----J1A

Ca o concluzie daca sunt 5 jucatori al cincilea poate fi pus pe oricare dintre pozitiile J1-b, J2 b, J3-b sau J4-b.

Sa analizam varianta in care la meci vin 6 jucatori caz in care jucatorii 5 si 6 vor putea fi scrisi deasemenea pe oricare dintre pozitiile J1-b, J2 b, J3-b sau J4-b. Sa presupunem ca jucatorii 5 si 6 impart pozitiile jucatorilor J1 si J3.
10.14.180-HFW/TNume GazdaOaspeteW/THF10.14.180
J1-a---MISUOaspete-----J1A
J1-b---Gica al 5'leaOaspete-----J1A
J2-a---NELUOaspete-----J1A
J2-b---NELUOaspete-----J1A
J3-a---BELAOaspete-----J1A
J3-b---Ina a 6'aOaspete-----J1A
J4-a---IONOaspete-----J1A
J4-b--------------IONOaspete-----J1A

Sa presupunem ca avem 7 jucatori la intalnire. In acest caz practic ne gandim cine e cel mai bun si il lasam singur pe doua subpozitii ale unui J respectiv pe (J1-a + J1-b) sau pe (J2-a + J2-b) sau pe (J3-a + J3-b) sau pe (J4-a + J4-b). Celelalte 3 pozitii principale (J) se impart intre ceilalti jucatori. Ex:
10.14.180-HFW/TNume GazdaOaspeteW/THF10.14.180
J1-a---VladOaspete-----J1A
J1-b---VladOaspete-----J1A
J2-a---NELUOaspete-----J1A
J2-b---KelooOaspete-----J1A
J3-a---BELAOaspete-----J1A
J3-b---IonelaOaspete-----J1A
J4-a---IONOaspete-----J1A
J4-b--------------GeorgeOaspete-----J1A


Sa mergem mai departe cu completarea foii de concurs si pentru o simulare cat mai acoperitoare in variante sa zicem ca la gazde au fost 7 jucatori iar la oaspeti 5.
10.14.180-HFW/TNume GazdaOaspeteW/THF10.14.180
J1-a---VladCostin----J1-a
J1-b---VladCostin-----J1-b
J2-a---DragosSilviu-----J2-a
J2-b---CristiSilviu-----J2-b
J3-a---IonImpartelu-----J3-a
J3-b---NeluGrig aj 5'lea-----J3-b
J4-a---CiciTitel-----J4-a
J4-b--------------GigelTitel-----J4-b

Urmatorul pas este facut de un membru al echipei gazda care se ocupa de completarea foii. Se iau pe rand din tabel jucatorii coresponzatori pozitiilor si se scriu in tabelul mare de jos. Acest tabel, de jos, colecteaza informatiile din timpul meciurilor urmand ca performantele individuale sa fie centralizate la sfarsit in rubricile tabelului de sus.
W/LNume10.14.180SCOR10.14.180NumeW/L
1J1-aVladCostinJ1-a1
2J1-aVladSilviuJ2-a2
3J1-bVladImparteluJ3-a3
4J1-bVladTitelJ4-a4
5J2-aDragosCostinJ1-a5
6J2-aDragosSilviuJ2-a6
7J2-bCristiImparteluJ3-a7
8J2-bCristiTitelJ4-a8
9J1-aIonCostinJ1-b9
10J1-aIonSilviuJ2-b10
11J1-bNeluGrig al 5'leaJ3-b11
12J1-bNeluTitelJ4-b12
13J2-aCiciCostinJ1-b13
14J2-aCiciSilviuJ2-b14
15J2-bGigelGrig al 5'leaJ3-b15
16J2-bGigelTitelJ4-b16

Aceasta completare are loc in timp ce primul leg se desfasoara deja. Ce se va colecta pe acest tabel? Asa cum reiese si din capul de tabel, in rubrica W/L (Win/Lose) se scrie daca jucatorul a castigat sau a pierdut leg-ul. Se mai colecteaza pentru fiecare jucator in parte aruncarile intre 100 si 139, intre 140 si 177 precum si 180=urile si HF-urile peste 100. Dupa incheierea intalnirii se scriu in tabelul din partea superioara a foii de concurs rezultatele personale cumulate iar la rubrica Leg cast/leg jucate va fi scris 0/2, 1/2, 2/2 daca jucatorul a impartit o pozitie principala sau 0/4, 1/4, 2/4, 3/4 sau 4/4. La numarator se scriu leg-urile castigate iar la numitor 2 sau 4 adica numarul legurilor jucate. La sfarsit faceti proba urmatoare: La fiecare echipa suma numerelor de la numitor trebuie sa fie 16 deoarece echipa a jucat 16 leguri. Cealalta proba este suma numerelor de la munarator care reprezinta suma legurilor castigate respectiv o parte a scorului final.
In cazul in care nu va descurcati sunati-ma la 0768 700204 sau 0734 354284. Daca nici asa nu va descurcati nu e nimic grav. Le rezolvam in timp!
In finalul acestui prim comunicat va reamintesc si faptul ca astept de la voi la georgepeicea@yahoo.com comentarii si opinii scrise cat mai ok pentru a le publica in aceasta rubrica.

"mad bull"---------------------------------