31 oct. - 2 nov. Openul Cehiei

Praga - WDF Praga - WDF Praga - WDF Praga - WDF Praga - WDF Praga - WDF Praga - WDF Praga - WDF wdf - cehia
Sfarsit in cel de al 14-lea open al Cehiei. Romania a fost reprezentata de cel mai mare numar de jucatori la un turneu international, 15 plus Tiberiu Moiescu. Capitala Cehiei e un loc absolut splendid care merita vazut si deasemenea aste un loc perfect pentru DARTS cu un numar impresionant de localuri primitoare unde se poate juca.
In afara openului in sine am mai participat la inca doua competiti. Un concurs amical pe echipe nationale (a cate 4 jucatori) unde cu placere pot spune ca am avut doua reprezentative. Prima dintre acestea formata din Dragos Dumitrescu, Cristi Cimpoca, Toma Georgescu si Mihai Ionas a reusit sa invinga in primul joc a doua reprezentativa a Norvegiei dupa care a pierdut foarte greu impotriva Suedezilor scor 9-6. In acest joc Cristi Cimpoca (Bila) a reusit sa castige jocul impotriva lui Par Riihonen (semifinalistul openului) intrun final echipa clasandu-se pe locul 4. Cealalta reprezentativa formata din Sebastian Sopon, Vlad Popa , Alex Stoian si Mircea Voiculet a reusit un joc foarte frumos contra primei reprezentative a Norvegiei. In ciuda faptului ca au pierdut, baietii au jucat foarte bine, iar Alex Stoian a uimit pe toata lumea fiind la o sageata de inchiderea in 9 aruncari.
Cealalta competitie la care jucatorii au participat s-a desfasurat in BULDOGS PUB sub sigla PDC unde 58 de jucatori au incercat sa castige o invitatie la campionatul mondial. Aici cea mai buna clasare a fost a lui Tiberiu Moiescu care a ratat pe putin intrarea in sferturi.
In cadrul openului, vineri la competitia de perechi-mixte Carmen Toma si Cristi Cimpoca (Bila) au reusit sa ajunga pe locurile 5 din 27 de inscrise iar in cadrul warm-up-ului Georgescu Toma a reusit sa ajunga intre primi 32 find invins de norvedianul Elvevoll Vegard dupa un joc supeb plin de 140-uri. De asemenea timisoreanul Tiberiu Moiescu a avut un parcurs foarte bun reusind sa ajunga in primii 8 jucatori unde din pacate a fost invins de Sami Sanssi desi a ajuns la inchidere in fiecare joc. Categoric interesul major a fost in ziua de sambata cand cei 327 de participanti s-au luptat pentru o sansa la titlu si la cei 1700 de euro oferiti invingatorului. Cele mai bune performate in cadrul acestei competitii au apartinut lui Vlad Popa ,Tiberiu Moiescu si Cristi Cimpoca toti reusind sa ajunga in cel de-al patrulea tur. Dintre acstia trebuie remarcata foma incredibila a lui Bila care a aratat ca este un jucator cu potential reusind doua victori cu 4-3 in situatii foarte dificile si punctand cate un 180 in fiecare dintre meciurile decisive in final fiind scos din competitie de olandezul Joey ten Berge ( numarul 8 WDF). Trebuie remarcat si faptul ca datorita punctelor primite prin ocuparea locului 3 la Open-ul Greciei, Vlad Popa a fost unul din cei 32 de capi de serie. Pana la urma am urmarit o finala superba intre englezul Dave Prince si olandezul Gino Vos, meci castigat cu 6-4 de catre englez.
Si in concursul de dublu am pastrat aceeasi linie, cele mai bune clasari reusind echipele formate din Alexandru Stoian/Bogdan Marinescu si Cristi Cimpoca/Mircea Voiculet care s-au clasat pe locurile 17 din 110 perechi inscrise.
Bila a aratat din nou forma excelenta in care se afla reusind un 180 si majoritatea inchiderilor pentru echipa.
Per total a fost o experienta extraordinara si multi dintre noi deja exerseaza din greu micile trucuri invatate acolo.
- Articol de Mihai Ionas -