darts

Bazele darts-ului in 6 pasi simpli.

V-ati hotarat sa va destindeti in fata unui board de darts si nu stiti cu ce sa incepeti. Pentru ca demersul dumneavoastra sa fie incununat de succes fara a va consuma prea mult timp va prezentam pasii pe care ar trebui sa-i urmati.
In primul rand trebuie sa va procurati un board profesional care din fericire se gaseste acum la pretul de aproximativ 50 euro. Recomandarea mea ar fi Winmau Blade 4 pe care se joaca si la Campionatul Mondial. Pozitionarea board-ului este practic al doilea pas important si de regula cel mai anevoios, pana sa va "apucati de treaba". Citeste tot articolul ...
darts

Variante mai populare ale jocului de darts.

Exista foarte multe variante ale jocului de darts. Cea mai importanta poarta numele '501' si este cea care se practica si la campionatele mondiale. ideea de baza este ca fiecare echipa incepe cu un numar de puncte (301, 501, 601, 801, 1001) iar castigatoare este echipa care isi reduce scorul la exact ZERO. Citeste despre mai multe variante in articolul urmator ...
darts

De ce sunt aranjate asa numerele pe board?

Aceasta este probabil cea mai frecventa intrebare despre originile darts-ului modern. Cine a fost acea misterioasa persoana care a structurat feliile de pe board intr-o asfel de maniera frustranta? Cel creditat cu "inventarea" ordinei numerelor pe board-ul modern este Brian Gamlin, un dulgher din Bury, Lancashire, Anglia. El a stabilit celebra ordine a numerelor in anul 1896, la varsta de 44 de ani, dar a murit peste 7 ani, inainte de a-si patenta ideea. In acele vremuri, multi muncitori, in special dulgheri, fabricau board-uri din lemn de ulm sau plop, ca activitate auxiliara. Aceasta industrie artizanala s-a raspandit in nordul, mijlocul si sud-estul Angliei, pe masura ce darts-ul a crescut in popularitate, la mijlocul anilor '20. Motivul pentru producerea board-urilor acasa, sau mai bine-zis, in mici ateliere in aer liber, era de a le vinde pub-urilor, pentru a suplimenta veniturile familiei. Citeste tot articolul.
darts

Este darts-ul un sport? BDO si lupta sa pentru recunoasterea darts-ului.

British Darts Organisation a fost fondata in anul 1973 de Oliver Croft, Sam Hawkins si alti cativa vizionari, care au dorit sa creeze un organism destinat guvernarii darts-ului pe plan mondial. BDO se mandreste cu o bogata istorie a organizatiei fondate acum 37 de ani, acest lucru fiind cel mai bine reflectat de principalele evenimente televizate din lumea darts-ului: Masters-ul "Winmau" - cel mai vechi turneu din darts-ul mondial, cu prima editie in 1974 si Campionatul Mondial de Darts Profesionist, creat de BDO in 1978, eveniment anual, ajuns sa fie transmis de BBC pentru a 34-a oara in ianuarie 2011. Citeste tot articolul.
darts

Interviu cu un campion - Daniel Racoveanu.

Campion la culturism, aruncarea greutatii si darts. Articolul reprezinta o autobiografie oferita, in exclusivitate, site-ului nostru inca inainte ca acesta sa castige si titlul national la darts. Poate reprezenta un exemplu pentru jucatorii ce inca isi cauta drumul spre marea performanta. Sigur veti gasi ceva care sa va ajute in ascensiunea sportiva citind tot articolul despre Daniel.
darts

Unicorn si Phil Taylor, un parteneriat istoric.

Unicorn este cea mai importanta firma producatoare de sageti personalizate pentru jucatorii de top mondial. Phil Taylor este cel mai mare jucator de darts din toate timpurile si cred ca cea mai buna descriere a sa este cea din catalogul Unicorn. O redau aici in original: "You don't have to be Einstein to know that generationa to come will scarce believe that such a one as The Power ever in flesh and blood walked upon this earth. The Greatest Dart Player of his Generation and probably, simply The Greatest." Citeste tot articolul.
darts

Cum ne antrenam profi! - prima parte.

Antrenament, antrenament si iar antrenament. Secretul pentru imbunatatirea performantelor in darts il constituie practica permanenta. Cred ca stiti foarte bine ce se spune de catre jucatorii de darts, in legatura cu acest lucru: "Exista numai trei reguli pentru a deveni un bun jucator - practicati, practicati, practicati!". Dar a practica nu inseamna doar aruncarea sagetilor spre board cateva ore pe zi si obtinerea implicita a unor rezultate din ce in ce mai bune. Atletii pot obtine putere musculara numai repetand aceleasi exercitii la nesfarsit, dar darts-ul nu inseamna acelasi lucru, ci presupune pricepere si indemanare. Asa ca practica in materie de darts este speciala. In continuare voi prezenta cateva secrete, asupra carora ar fi indicat sa va concentrati. Citeste prima parte a articolului.
darts

Cum ne antrenam profi! - partea a doua.

Paradoxul fazei care te conduce la prima cadere: este cea mai de temut dintre toate fazele, dar este o necesitate pentru a deveni cu adevarat bun. Cu cat esti mai talentat, cu atat mai puternic vei fi lovit. Cu cat incerci si te gandesti mai profund sa depasesti faza, cu atat de mult te afunzi in ea. Cu cat primul tau varf a fost mai inalt, cu atat mai mare va fi caderea. Si, pentru a pune capac paradoxului, daca ai un prim varf foarte inalt si nu ai avut experienta primei caderi, nu vei ajunge un expert, pentru ca sari peste faza a III-a - procesul de invatare. In faza I totul era foarte usor. Progresele veneau in permanenta, darts-ul reprezenta o distractie pentru tine. Apoi, cand ai atins primul varf, a aparut o scadere brusca a puterii tale de joc. Nu ti-ai putut-o explica, sau poate chiar ai ignorat-o. Citeste tot articolul.
darts

De la canotaj la darts - cine nu stie sa piarda nu e pregatit sa castige.

Prietenul nostru, jucatorul de darts, Marius 'Skillo' Serban a ajuns pe cea mai inalta treapta a podiumului la un campionat national de canotaj. De la inaltimea conferita de acest titlu obtinut intr-un sport in care tara noastra este recunoscuta ca abonata la medalii atat la campionatele europene sau mondiale precum si la olimpiade, Skillo a punctat in articolul scris de el despre atitudinea jucatorului si importanta ei in obtinerea performantei. Citeste tot articolul.
darts

Antrenarea psihicului pentru competitiile de darts - prima parte.

Jucatorii de darts se plang adesea ca sunt foarte tensionati in momentele cheie ale jocului si din aceasta cauza sunt incapabili sa foloseasca oportunitatile de a castiga sau, atunci cand sunt condusi, de a reveni in joc. Cu totii cunoastem acele nefericite situatii cand trebuie sa dam un dublu 16 pentru a inchide, in joc decisiv, avem trei sageti la dispozitie si nu reusim. Citeste prima parte a acestui articolului
darts

Antrenarea psihicului pentru competitiile de darts - a doua parte.

Ridicat sau scazut? Intelegerea diferentei dintre nivelul ridicat si nivelul scazut al energiei este relativ usoara. Unui jucator cu un nivel al energiei scazut nu ii pasa prea mult despre rezultatul jocului. Probabil cunosti aceasta situatie, din zilele in care nu erai suficient de motivat, erai obosit sau plictisit. Un nivel energetic ridicat inseamna concentrare maxima, constientizare a jocului si ... Citeste tot articolul.
darts

Cum se obtine o aruncare corecta.

Functie de puterea cu care este aruncata sageata, parabola poate sa fie mai inalta sau mai joasa. O tehnica buna a aruncarii sagetii trebuie sa o ghideze exact de-a lungul acestei curbe parabolice in momentul accelerarii ei si trebuie sa garanteze ca aceasta se poate mentine pe curba, atunci cand este eliberata din mana. Aflati cun puteti obtine o aruncare corecta citind tot articolul.
darts

Cele mai importante turnee de darts.

Puteti gasi in acest articol o trecere in revista a celor mai importante turnee mondiale de darts. Spre exemplu: Inca din 1994 PDC si-a organizat propriul campionat mondial, la un an dupa ce 16 dintre cei mai buni si mai cunoscuti jucatori ai BDO au plecat si au format World Darts Council, mai.. cititi tot articolul.
Articolele academiei de darts
1Bazele jocului de darts in sase pasi.
2Variante mai importante ale jocului de darts.
3De ce sunt aranjate asa numerele pe board.
4Este darts-ul un sport? Ce este BDO.
5Autobiografie Daniel Racoveanu.
6Unicorn si Phil Taylor, un parteneriat istoric.
7Cum ne antrenam profi! - Partea 1
8Cum ne antrenam profi! - Partea 2
9Articolul lui Skillo despre psihologie.
10Antrenarea psihicului pentru competitiile de darts.
11Antrenarea psihicului pentru competitiile de darts. - Partea 2
12Cum se obtine o aruncare corecta.
tat biliard - dealer exclusiv unicorn
darts
Jucatori de darts.
Autobiografie Daniel Racoveanu.
Daniel Racoveanu vs. Ion Oncescu - povestea unei confruntari.
Citeste toate articolele sectiunii.
darts
Unde jucam darts?
Cauta un club pentru a juca darts.
darts