darts darts darts darts darts darts darts darts
Stiri

26.06.2009
Turneu cu premii mari la Pitesti pe 11 iulie in Bar Dark.
"Dark - Darts Grand Open - Pitesti" va fi primul turneu de darts de inalta clasa desfasurat la Pitesti. Ca si categorie de incadrare intra in seria inaugurata cu ocazia competitiei din Bucuresti - Club King's. Va asteptam in "Orasul Lalelelor" unde primii 16 participanti vor primi premii in obiecte si bani astfel:
LOCUL 1 - 1400 RON
LOCUL 2 - 800 RON
LOCUL 3 - 2 x 300 RON
LOCUL 5 - 4 x 100 RON
LOCUL 9 - 8 x 50 RON
PLUS PREMII IN OBIECTE PANA LA CONTRAVALOAREA A 1000 euro!
Pentru a respecta sumele de mai sus mizez pe prezenta la competitie a minimum 40 de jucatori. Taxele de concurs sunt de 50 ron pentru profesionisti si de 30 ron pentru incepatori. In cazul in care numarul de concurenti va fi depasit vom mai acorda si premii suplimentare in cadrul unei tombole desfasurate la sfarsitul competitiei. Ar mai fi de mentionat ca localul este unul de clasa si este printre putinele din tara in care se poate consuma chiar si bere nefiltrata la halba. Cat despre preturi, ieri am baut o astfel de bere si o sticla de Cola iar nota totala a fost de 7,50 ron.
Va rog sa confirmati prezenta la adresa de e-mail: bila052005@yahoo.com sau pentru mai multe informatii si detalii ma puteti contacta la 0743 647906. Unul dintre cei care confirma in termen de 10 zile prezenta la turneu va primi prin tragere la sorti un board profesional WINMAU.

"Daniel"


26.06.2009
Cronica finalelor Campionatului National de Darts
S-a terminat si ultimul concurs al acestui sezon de darts si trebuie sa zic ca a respectat din plin blazonul de MASTER. Nivelul de joc al intregului concurs a fost unul foarte ridicat pentru Romania, toti concurenti demonstrand rezultatul orelor de antrenament petrecute in fata bordului.
Astfel toti si-au jucat sansa la titlu si in scurt timp au aparut si surprizsele, doar doi dintre primi patru clasati in clasamentul general FDR ajungand in semifinale, Daniel Racoveanu (nr2 clasat) fiind eliminat in al 2-lea tur de catre George Peicea, iar Toma Georgescu (nr3 clasat si campionul en-titre) find eliminat in sferturi de Cristian "Bila" Cimpoca dupa un meci extraordinar in care Bila a reusi sa mentina o medie de 25.4 pe sageata. De asemene un joc foarte bun a facut si Tiberiu Moiescu in sfertul impotriva lui Lazlo Kadar acesta mentinand o medie de 26.7 puncte pe sageata pe parcursul intregului meci.
In cele din urma au ramas doar patru concurenti in lupta pentru titlu, prima semifinala disputandu-se intre Vlad Popa si Tiberiu Moiescu. Dupa un joc extreme de echilibrat Vlad, cu ajutorul sutinerii puternice din partea publicului, a reusit sa intoarca jocul in favoarea sa si sa castige cu 2-1(2-3,3-1,3-1). Cea de a doua semifinala intre Cristian Cimpoca si George Peicea desi nu a avut aceasi intensitate a fost totusi puternic disputata intre cei doi. Emotile si-au spus si ele cuvantul cei 2 nereusind acelasi joc spectaculos de pana atunci, totusi George a reusit sa-si pastreze mai bine calmul si in cele din urma a castigat cu 2-1( 3-0,2-3,3-1).
Dupa o scurta pauza finala a inceput in urarele publicului. Amandoi jucatori au luptat pentru fiecare joc si desi George a aratat cat de mult a progresat, reusind si trei 180-uri acestea nu i-au fost de ajuns in fata experientei lui Vladut. Acesta a reusit sa incline de partea sa momentele critice reusind sa incheie meciul in 3 seturi toate castigate cu 3-2. Intr-un final dupa un an cu multa munca depusa si in care a reusit sa castige aproape toate cupele puse in joc Vlad a ridicat in uralele tuturor trofeul care il face noul CAMPION AL ROMANIEI LA DARTS. Felicitari si cu totii asteptam o noua sansa anul viitor.
Era sa uit! Pentru cei care iubesc berea dar si darts-ul FHM are un concurs interesant, pentru detalii apasati aici

"Misu"


21.06.2009
Punct final al celui de al doilea sezon oficial al Federatiei de Darts din Romania
Aseara in Clubul Tequila din Brasov iubitorii de darts au uitat ca mapamondul este in criza. A fost "probabil" cea mai frumoasa seara de darts de pana acum. METAXA a facut posibil ca un turneu de darts sa se transforme in spectacol de inalta clasa cu spectatori si jucatori aplaudand frenetic si fredonand la unison imnul "Ligii Campionilor varianta Darts". M-am simtit ca la spectacolele bune de teatru unde se aplauda la interpretarile de exceptie si unde la final se cere bis-ul cu insistenta prin aplauze si scandari ce-ti mangaie timpanul.
Organizarea a doua turnee in paralel s-a dovedit o initiativa inspirata si cu mici modificari va deveni o constanta a turneelor finale organizate de FDR. Rezultatele in sine nu mai sunt importante daca punem in balanta faptul ca adevaratul rezultat a fost o competitie extraordinar de reusita cu un apogeu perfect. Nu pot sa inchei decat invitandu-va la turneele sezonului 2009-2010 si ca sa va prezentati si pregatiti va reamintesc "indemnul lui Lenin" pentru jucatorii de darts: Practicati, practicati si iar practicati!
Pana la publicarea rezultatelor amintesc doar ca la Open s-a impus BILA iar castigator al Masters of Darts si Campion National al sezonului 2009 este Vladut!
Glorie invingatorilor, cinste invinsilor!

"Mad Bull"


17.06.2009
Calificari pentru finala CN de darts
Nu au confirmat prezenta la Brasov, Alex Stoian, Dan Dacian, Stancu Florin, Adi Paleu si Robert Fancsali. In consecinta avem 5 locuri libere la Masters pentru a caror ocupare se va disputa un turneu de calificare incepand cu ora 13 a zilei de vineri. Calificatii nu vor pica pe tablou cu primii 5 clasati ci prin tragere la sorti cu oricare din primii 16. Pentru mai multe amanunte sunati la 0745 147766.

15.06.2009
Principalele date ale turneului final de darts 2009 plus OPEN
Punct final al turneelor de calificare pentru "MASTERS of DARTS". La Terasa Florilor intr-o atmosfera relaxata s-a disputat ultima regionala, cea pt sudul tarii. De data asta a castigat George finala cu Toma dupa ce in semifinala trecuse si de Daniel Racoveanu. Celalalt loc 3 a fost ocupat din nou de Alex Dumitrescu. Ar mai fi de spus ca Bila l-a batut pe Vladut dar nu a reusit sa treaca si de Daniel. Cea mai mare inchidere, 142, a fost reusita tot de George in timp ce Toma a avut cele mai multe 180-uri.
La Open-ul de la Brasov pentru a oferi o sansa in plus celor care nu sunt calificati la Masters tabloul de concurs va fi impartit in doua. In partea superioara primii 32 de jucatori vor fi din cei necalificati in timp ce urmatorii 32 vor fi cei calificati. Astfel in finala cu siguranta un participant va fi dintre cei necalificati la Masters.
Mai trebuie spus ca pentru a evita anumite situatii nedorite care au deranjat anul trecut, la acest turneu final de darts primii 16 jucatori clasati dupa cele 7 turnee vor fi plasati pe locurile corespunzatoare conform tabloului de mai jos in timp ce pentru ocuparea pozitiilor de la 17 la 32 se va proceda la tragere la sorti.

05.06.2009
Ultima etapa inaintea MASTERS-ului are loc la TERASA FLORILOR.

09.06.2009
Concurs la Targu Mures de pregatire pentru finala CN de darts
In timp ce la Bucuresti se va disputa turneul regional de darts, la Targu Mures la Casinoul din Piata Teatrului, incepand cu ora 12 se va desfasura un turneu OPEN pe sistemul dubla eliminare, primul la 3 leg-uri. Pentru mai multe amanunte sunati la 0744 698091.

08.06.2009
Darts de inalta clasa in Brasov - Finala CN de darts 2009 - 20 iunie
Dorinta noastra de a organiza turneul final cat mai aproape de participanti se va materializa prin disputarea acestuia in Brasov. Clubul Tequila va fi gazda noastra din centrul tarii iar conditiile de participare foarte permisive. In primul rand trebuie sa stiti ca vor fi 2 turnee dintre care unul OPEN iar celalalt deschis primilor 32 clasati dupa cele 7 turnee FDR. Apasa aici pentru a citi despre club sau pentru a studia harta locului.
Am luat decizia de a disputa doua turnee in paralel pentru a crea conditii tuturor jucatorilor de darts sa joace la Brasov. Pentru participarea la finala CN de darts 2009 primii 32 de jucatori din clasament sunt rugati sa-si anunte disponibilitatea prin e-mail la adresa terasaflorilor@yahoo.com pana pe 16 iunie. Cei calificati indiferent de rezultatele regionalei din Bucuresti sunt rugati sa trimita deja confirmarile. In functie de numarul de jucatori confirmati se vor disputa sau nu calificari vineri 19 iunie. In cateva zile vom posta afisul turneului de unde veti putea extrage informatia completa despre competitie.

02.06.2009
Concursuri "de casa" in Piatra Neamt si Brasov
Sunteti din Piatra sau Brasov sau doar sunteti in trecere prin aceste orase? Nu va uitati sagetile acasa! Despre darts in Piatra Neamt aflati accesand site-ul "SESTRI CAFFE" apasand aici. Daca sunteti in Brasov accesati site-ul SCHWARZPUB apasand aici si veti afla adresa exacta unde puteti juca darts.

27.05.2009
Penultima etapa inaintea MASTERS-ului are loc la Timisoara, ultima la Bucuresti.

26.05.2009
Targu Mures
Dupa cum probabil stiti in acest weekend s-a desfasurat cea de-a treia etapa nationala din cadrul FDR. De aceasta data Turgu Mures fiind orasul care ne-a gazduit. Inainte de toate trebuie apreciat efortul depus de Toma Georgescu si Dragos Dumitrescu in construirea si transportarea a patru noi instalatii care vor ramane in Targu Mures pentu concursuri viitoare, iar astfel de instalatii se vor face si pentru toate celelalte locatii in care se vor tine concursuri pe viitor.
Concursurile s-au desfasurat sub acelasi format ca si etapele anterioare,de data aceasta in doua locatii, ambele perfecte pentru desfasurarea turneului. Vineri s-a jucat warm-up-ul de dublu la care in ciuda faptului ca s-au prezentat doar 24 de jucatori, voia buna a fost la nivel ridicat. In cele din urma echipa formata din Cristian "Bila" Cimpoca si Mircea Voiculet a triumfat in fata echipei Vlad Popa si Sebastian Sopon.
La simplu au participat 46 de jucatori, iar fiecare tur a avut cel putin un meci puternic. Multi jucatori au fost in forma buna precum Mircea pe care doar emotiile l-au oprit din a-l invinge pe colegul sau de la dublu reusind totusi HF-ul turneului '132'. In cele din urma au ajuns in finala Daniel Racoveanu, dupa 2-0 in semifinala cu Vladut, si Tiberiu Moiescu. Acesta din urma eliminandu-l cu 2-0 pe Ciprian Iordanescu, supriza turneului. Finala a fost una foarte tenisionata pentru jucatori, dar plina de veselie din partea spectatorilor care s-au bucurat din plin de METAXA, iar in cele din urma dupa 5 seturi Daniel a reusit sa se impuna in fata lui Tibi dupa ce in al 4-lea set totul parea ca merge in favoarea timisoreanului.
Inca un lucru de spus ar fi faptul ca 13 oameni au reusit in competitie scorul maxim de 180, premiul pentru cele mai multe fiind castigat de Andras Darabont Per total concursul a fost unul foarte reusit, toata lumea s-a simtit bine si speram se ne intalnim cat de curand la urmatorul.

"Misu"


18.05.2009
Turneu OUT-DOOR in Terasa Florilor, de darts.
Sambata in Terasa Florilor, Dragos Dumitrescu a organizat primul turneu de darts disputat in exterior. Au fost prezenti 46 de jucatori si numerosi alti consumatori. Castigator, ca de obicei, a fost Vladut dupa o serie de jocuri foarte bune. Mihai Ionas a aratat ca joaca bine "acasa" reusind sa castige locul 2 dar si trofeele pentru cele mai multe 180-uri si cea mai mare inchidere. Stancu Florin si debutantul Alex Dumitrescu au fost surprizele placute ale turneului castigand medaliile oferite pentru locurile 3. Ar fi de punctat faptul ca premiile date de Bubu au acoperit primele 16 locuri si faptul ca "Salatiera de Argint" este superba.

15.05.2009
Reguli de bun simt necesare unei bune continuari a activitatii noastre.
Intrucat din septembrie vom fi membri WDF cu drepturi depline este necesar sa ne continuam activitatea punand accent pe unele cerinte ale forului mondial.
Tinuta necesara intr-un concurs decent ar fi cu pantaloni negri si camasa cu maneca scurta. Pentru inceput pantalonii sa fie cat mai inchisi la culoare (fara trening, fara pantaloni scurti sau de camuflaj) iar in sus camasa sau tricou.
Comportamentul la concursuri trebuie sa plece de la faptul ca toti competitorii (macar pe durata concursului) sunt prieteni. FAIR PLAY-ul si respectul prezente si in folclorul nostru prin zicala : CE TIE NU-TI PLACE ALTUIA NU-I FACE, trebuie sa ne insoteasca la toate jocurile. Nu avem adversar ci partener de joc, asa ca trebuie sa ne bucuram pentru reusitele sale. Nu cred ca cineva isi doreste sa joace numai cu jucatori care arunca doar 26 pe mana. Cu cat e mai bun partenerul cu atat mai mare bucuria de a castiga in fata lui.
Spectatorii, atunci cand se desfasoara mai multe meciuri in paralel, sa incerce sa nu deranjeze prin incurajarile lor jucatorii de la alte board-uri care arunca sau se pregatesc de aruncare. Incurajati-va favoritii dar nu ziceti nimic ofensator catre celalalt, nu uitati : FAIR PLAY
Deasemenea sa respectam si localurile care ne gazduiesc si pe clientii acestora. Sa nu mancam si sa nu bem 'de afara'. Sa nu-i deranjam cu incurajarile noastre nici pe jucatori dar nici pe clientii care nu participa la concurs.
Chiar daca sunteti suparati ca tocmai ati pierdut nu uitati ca urmeaza sa scrieti scorul la meciul urmator. Cel care scrie scorul este considerat arbitrul meciului.
In timpul meciurilor nu se vor lua pauze decat cu o motivatie corecta si cu acordul adversarului.
Singurul in masura sa spuna scorul in timpul unei aruncari de 3 sageti este arbitrul si numai daca este intrebat de catre jucatorul la rand.
Jucatorii sunt rugati sa opreasca telefoanele mobile in timpul meciului.
Vom mai reveni cu diferite sugestii pe aceasta tema.

14.05.2009
Invitatie de la Viena
Dear Mr. Peicea!
Dear Mr. Sopon!
Dear Mr. Frunte-Lata!
Dear Mr. Dumitrescu!
The WDV (Wiener Darts Verband / Vienna Darts Federation) is happy to once again present the "Austrian Open Vienna 2009", a WDF ranked tournament (category 3), that will take place from 20th to 21st of June 2009. We do hope that you and some players of the "Federatia de Darts din Romania" will take the opportunity, together with sport friends from all over the world, to compete in this event, which has been re-established after a two-year break, and that we will have the pleasure of welcoming you personally here in Vienna this June.

Further information can be found in the attached announcement or on our webpage (http://www.austrian-open-vienna.at), where online registration is possible too.

If you have any questions, don't hesitate to contact us via info@austrian-open-vienna.at or international@austrian-open-vienna.at.

We also would appreciate, if you could post our announcement on your Website and send it to other Dart-Players in Romania, who in your opinion could be interested in our tournament.

For the WDV
Andreas Zahalka, Secretary

12.05.2009
Budapesta
Vedi Napoli e poi MORI! Sfatul meu ar fi sa vedeti Budapesta. Mi se parea o chestie suparatoare cand ne confundau strainii capitala cu Budapesta. Dupa weekend-ul acesta o sa ma bucur. Nu ma pricep la descrieri si cred ca nu as reusi sa acopar mai nimic din superbitatea locurilor, doar va sfatuiesc sa va planificati acolo un concediu.
Turneul propriu-zis s-a desfasurat intr-un mall jucandu-se pe 26 de board-uri. De fapt au fost 7 turnee (simplu barbati, simplu femei, dublu barbati, dublu femei, juniori, veterani si warm up) noi participand la simplu si dublu barbati plus warm up cu 18 jucatori. Cele mai bune clasari au fost ale lui Vlad Popa (din nou) si Lotzi Kadar care de pe pozitia 17 ar fi cucerit cate 6 puncte WDF daca erau peste 255 de participanti. La dublu cel mai bine s-au descurcat George Peicea si Daniel Racoveanu care au ocupat unul dintre locurile 9. La warm up tot un loc 9 pentru Toma Georgescu. Cat despre ELECTRA ....... !

"Mad Bull" George


08.05.2009
Turneu in Tati Bar - Terasa Florilor

08.05.2009
Din nou la Targu Mures etapa nationala dar si o etapa regionala

06.05.2009
Inscrieri masive pentru Budapesta
S-a terminat perioada de inscriere la Open Ungaria. De la noi sunt 27 inscrisi plus Tibi. Bineinteles ca nu vor fi toti acolo dar oricum vom fi prezenti in numar considerabil. Puteti consulta listele cu inscrisi apasand aici.

"Mad Bull"


27.04.2009
Etapa nationala in Tequila - Azi in Timisoara, maine'n toata tara!
Frumos club, frumoasa etapa!
Punct final al etapei secunde din cadrul calendarului competitional FDR. Atmosfera de la concursul de dublu a fost incarcata de veselie si .. "Metaxa". Finala dintre Alex Stoian si Cristi Ungureanu vs Tibi si Adi Paleu a fost aplaudata de toti cei prezenti iar petrecerea de dupa s-a continuat pana la ivirea zorilor. La simplu lucrurile au inceput molcom gratie unei trageri la sorti relativ echilibrate. Pe masura trecerii tururilor au aparut si meciurile tari adjudecate in prelungiri si inchiderile din 5 maini. Cu toate acestea, examinand clasamentul final constatam ca nu s-a produs nici o surpriza, clasamentul final fiind asemanator cu cel de la Bucuresti. Pana cand vom publica rezultatele complete si punctajele obtinute apasa aici pentru a te informa asupra clasamentului de pe forumul lui Tibi.
Inscriere facila la Open-ul Ungariei apasand aici.

"Mad Bull"


22.04.2009
Vesti din comunitatea DARTS
Suntem alaturi de colegul si prietenul nostru, cel care face parte din familia darts-ului romanesc, Andras Darabont in greaua incercare datorata trecerii in nefiinta a tatalui sau dupa o suferinta grea si foarte intensa.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

16.04.2009
Darts, Paste catolic, Paste ortodox, Paste fericit! Timisoara, Ungaria
Nu uitati sa va rezervati bilete pentru Timisoara, weekend-ul 24-25 aprilie. Pentru cei ce vor sa participe la turneul de la Budapesta (categoria 3 WDF) va anuntam ca incepand de azi in urma unei intelegeri intre FDR si Federatia Maghiara de Darts la acest turneu avem statut egal cu toate celelalte tari membre WDF. In consecinta va puteti inscrie direct la turneu apasand aici si apoi completand formularul deschis.

"Mad Bull"


13.04.2009
Open-ul Greciei a luat sfarsit
Rezultate foarte bune ale jucatorilor nostri in turneul din Grecia. Cei 7 participanti au castigat o cupa si 5 medalii. In turneul de dublu Toma Georgescu si Dragos "Bubu" Dumitrescu au ocupat un excelent loc 2 dupa un parcurs impecabil castigand o prima cupa pt darts-ul romanesc in circuitul WDF. In turneul de simplu la care au participat 112 jucatori, cinci din cei sapte s-au clasat pe locurile 9-16 primind medalii si cate 6 puncte WDF, puncte ce le confera un loc printre cei mai buni 600 jucatori din WDF. Numele lor:
 • Dragos Dumitrescu
 • Vlad Popa
 • Alex Stoian
 • Mihai Ionas
 • Sebastian Sopon
Astfel dupa ce anul trecut doar Tiberiu Moiescu si Vlad Popa au reusit sa castige puncte WDF, anul acesta se anunta o "recolta" mult mai bogata in ciuda crizei economice globale. Sa amintim si faptul ca Vlad a condus cu 2-0 si a avut si 4 sageti de meci contra campionului John Michael, nr 63 WDF. Putem spune ca turneele interne METAXA si-au facut treaba, lucru demonstrat prin cresterea valorii jucatorilor nostri. Mai putem spune si ca de acum inainte cine ajunge pe podium la turneele interne are valoare mondiala.

"Mad Bull" George


07.04.2009
Dupa reusita din Fabrica urmeaza Grecia si Timisoara

05.04.2009
Vlad Popa se intoarce - partea I
S-a incheiat primul turneu major METAXA al anului 2009. Cu totii eram foarte curiosi ce parte a tarii a crescut cel mai mult in valoare de la finalele CN de anul trecut si pana in prezent. Se pare ca partea tarii care a crescut cel mai mult nu e o parte ci o echipa din cele 20 care activeaza in Bucuresti, "KINGS". Au monopolizat atat finala de simplu cat si pe cea de dublu. Revenirea lui Vladut se produce exact la timp pentru a-si apara locul 3 cucerit acum un an la Open-ul Greciei, pozitie ce i-a adus o excelenta clasificare intre primii 300 de jucatori ai lumii. Revenind la turneul nostru trebuie remarcata si cresterea de forma a lui Lotzy Kadar care a devenit unul dintre cei mai buni jucatori din centrul tarii. Timisoara ramane sa se revanseze la urmatorul turneu care va fi "la ei acasa". Un indemn pentru ei: Trageti tare pentru ca se poate creste mult in 3 saptamani. Cei mai buni din cei 65 de jucatori inscrisi s-au dovedit a fi, in ordine:
 • Loc 1 - Vlad Popa
 • Loc 2 - Dan Dacian
 • Loc 3 - Toma Georgescu
 • Loc 3 - Alex Stoian
 • Loc 5 - Ciprian Iordanescu
 • Loc 5 - Lotzi Kadar
 • Loc 5 - Daniel Racoveanu
 • Loc 5 - Dragos "Bubu" Dumitrescu
Board-urile oficiale, pentru anul acesta, oferite de NODOR au fost Suprawire si au avut metalul despartitor dintre sectoare ascutit pentru a reduce numarul sagetilor respinse. Premiile in bani au fost oferite de METAXA care a sponsorizat si sticle din excelentul brandy METAXA. Importatorul unic BDG a contribuit la fondul de premiere si cu bax-uri de Budweiser Budvar. Multumim si firmei Novoparts care in calitate de distribuitor Unicorn si Winmau a oferit participantilor produse cu acelasi nume.
In cursul saptamanii viitoare, dupa primirea imaginilor de la turneu, vom definitiva, pe site, pagina turneului precum si clasamentele noi 2009.

"Mad Bull" George


04.04.2009
Record de participare
Au inceput turneele din "Fabrica". La primul turneu de dublu organizat de federatie s-au inscris 20 de echipe cu jucatori reprezentand mare parte a zonelor tarii. Succesul acestei initiative ne determina sa inauguram si un clasament de dublu pentru a spori atractivitatea acestui sistem. Primii clasati au fost:
 • Loc 1 - Andrei Androne si Dan Dacian
 • Loc 2 - Alex Stoian si Hagi
 • Loc 3 - Lotzi Kadar si Both Attila
 • Loc 3 - Mihai Ionas si Cazacu "Puiu" Ioan
Premiile reprezentate de sumele stranse din taxa de inscriere au fost suplimentate cu produse METAXA si Budweiser de catre sponsorii competitiei. Va reamintim ca in cursul zilei de azi se desfasoara si turneul de simplu la care s-au inscris 65 de jucatori.

01.04.2009
Nu e pacaleala de 1 aprilie
Ne mai desparte doar o zi de reintalnirea cu meciurile oficiale din campionatul national. Asteptam revederea cu prietenii din alte orase si intalnirea cu premiile METAXA, NODOR si NOVOPARTS. Au inceput sa apara si ecourile - click