Stiri

30.03.2009
Vesti bune pentru iubitorii darts-ului
La sfarsitul saptamanii trecute s-au desfasurat turneele finale ale celor trei competitii desfasurate in paralel in Tati Bar - Terasa Florilor. Foarte interesant este ca premiile oferite au fost de peste 5 000 ron si ca s-au dat cupe castigatorilor si medalii tuturor ocupantilor locurilor de pe podium.
Turneul de "Luni" - incepatori - s-a finalizat prin victoria lui Sam. In turneul de "Miercuri" - open - finalisti au fost favoritii Vlad Popa si Toma Georgescu, primul insusindu-si cupa si medalia aferenta locului intai. La dublu meciurile au fost foarte echilibrate iar Sam si George s-au impus in urma unor reveniri spectaculoase in fata lui Eddie plus Klein si Bubu plus Puiu.
Cu ocazia acestor turnee s-a luat o decizie, speram, foarte buna pentru jucatorii de darts. In acest sezon competitional taxa anuala catre federatie este ZERO. Ramane de achitat doar taxa de inscriere in concurs catre organizatori - 50 ron.
Ne bucuram ca din ce in ce mai multe persoane se implica direct in impunerea darts-ului in tara noastra. La acest capitol reamintim ca puteti gasi orice produse Harrows, Winmau si Unicorn la cele mai bune preturi click aici. Puteti proba sagetile care credeti ca vi se potrivesc si puteti fi indrumati competent despre tehnici si echipamente specifice. Se pot folosi ca si cadou perfect, un board aratand foarte bine in majoritatea caselor. Cadou cu care mai castigam cel putin inca un adept al darts-ului.

27.03.2009
A mai ramas o saptamana pana la FABRICA
In ciuda neajunsurilor generale produse de criza financiara, reconfirmam turneul din perioada 3-4 aprilie.
Multumim METAXA ca este in continuare alaturi de noi si ca ne acorda increderea lor.
Va anuntam de asemenea ca am introdus in regulamentul federatiei urmatoarele subpuncte:
9.10 Daca un jucator nu se prezinta la un meci din cadrul piramidei va fi inlocuit cu cel care a pierdut in meciul anterior de la el. In cazul in care inlocuitorul nu mai este prezent se va cauta un alt jucator care a fost eliminat in aceeasi faza cu acesta. Daca sunt mai multi jucatori in aceasta ipostaza se va alege unul prin tragere la sorti.
9.11 Jucatorul care nu se prezinta la un meci, fara acordul scris al organizatorilor, nu va mai fi premiat la competitia respectiva cu nici un fel de premiu, fie el in bani, in obiecte sau in puncte. In plus va intra automat in atentia comisiei de disciplina a FDR care va judeca gestul si va lua masurile corespunzatoare in concordanta cu gravitatea acestuia.

23.03.2009
Turneul din KING's CLUB - rezultate
Cei 33 de jucatori inscrisi la turneul din King's Club au avut placerea de a fi partasi la prima inchidere de 170 realizata intr-un turneu autohton. Tinand cont ca anul acesta la Lakeside s-a jucat o saptamana la nivel maxim iar inchiderea cea mai mare a fost de 161 faptul ca sambata Daniel Racoveanu a reusit inchiderea maxima este de-a dreptul senzational. Inchiderea lui George Peicea de 140 din meciul contra lui Racoveanu intareste faptul ca acel 170 al pitesteanului nu a fost o intamplare si ca valoarea jucatorilor nostri a crescut foarte mult in ultimul an.
Au participat - in ordinea extragerii - : Mihai Ionas, Grizzly, George Peicea, Catalin Popescu, Dragos "BUBU" Dumitrescu, Paul Cazimirovici, OTTO, Cristian Constantin, Daniel Racoveanu, Vlad Popa, Toma Razvan, Ivan Mihaela, Rotaru Marius, Mircea Voiculet, Cristian Catichi, Dan Dacian, Ionita Silvian, Costi Baranga, Petroiu Ionut, Razvan Danescu, Cazacu Ioan, Andreea Tanase, Iulia Dumitrescu, Dragos Radulescu, Cristian Corbu, Dan "ultras" Andrei, Cristian "BILA" Cimpoca, Rotaru Florin, Andrei Androne, Ovidiu Aldescu, Toma Georgecson, Daniela Comeaga si Eddie Demirian.
S-au premiat primele locuri astfel:
 • Loc 1 - 750 ron
 • Loc 2 - 400 ron
 • loc 3 - 2X250 ron
 • loc 5 - 4x100ron
 • HF - 100 ron
 • 180's - 100 ron
 • Tombola - 270 ron
Castigatorii premiilor au fost:
 • Loc 1 - Daniel Racoveanu
 • Loc 2 - Toma Georgescu
 • Loc 3 - George Peicea
 • Loc 3 - Cristian Corbu
 • Loc 5 - Dragos "BUBU" Dumitrescu
 • Loc 5 - Dan Dacian
 • Loc 5 - Razvan Danescu
 • Loc 5 - Cristian "BILA" Cimpoca
 • HF (170 puncte)- Daniel Racoveanu
 • 180-uri (2 aruncari) - George Peicea
Cel mai in forma, de departe, a fost Racoveanu care dupa dusul rece din urma cu 3 saptamani a castigat eliminand in meci direct pe Vlad Popa, Dan Dacian, George Peicea sau chiar Toma Georgescu. Sa vedem ce se mai schimba pana pe 4 aprilie! Finala a fost deschisa de Catalin Balasa, patronul clubului, acesta aruncand pentru prima oara in viata. Dupa festivitatea de premiere s-au tras la sorti si cei 4 castigatori ai tombolei. Conditia pentru a castiga a fost prezenta la final si sa nu fi castigat nici un alt premiu. Turneul a fost in mare parte organizat de Dragos "BUBU" Dumitrescu acesta antrenandu-se cu acest prilej pentru organizarea turneului din Mai, "Cupa Tati Bar - Terasa Florilor".
In KING's CLUB au ramas doua tinte tip LAKESIDE care va asteapta oricand. Sa spunem si ca in paralel cu concursul nostru s-a desfasurat si un turneu de biliard cu 57 de participanti dintre cei mai buni din tara. Tinand cont de impactul pozitiv pe care l-a avut King's Club asupra noastra, a tuturor, urmeaza sa mai organizam concursuri locale periodic aici. Nu uitati, daca vreti sa va relaxati la un biliard sau la un darts si Politehica este aproape de dumneavoastra mergeti in KING's CLUB! Merita!

19.03.2009
Turneu de mentinere in forma la Bucuresti in CLUB KING's
Militari vis-a-vis de liceul Tudor Vladimirescu la demisolul cladirii GEMA la o statie de CORA si la doua de APACA, intre ele. Sambata 21 martie dupa ora 10 la KING's CLUB. Tragerea la sorti va avea loc la 11:30.

16.03.2009
Showroom de darts
Presupun ca citesti acum!
Esti un iubitor al jocului de darts?
Iti doresti o tinta profesionala dar n-ai avut de unde sa faci rost?
Ai nevoie urgenta de sageti, codite, fluturasi sau de altceva?
Ai vazut in filmele americane board-uri de darts in toate camerele si ti-ai dorit si tu?
Dute-n SHOWROOM-ul FDR!
Presupun ca acum stii unde gasesti orice are legatura cu darts-ul!

15.03.2009
Both Attila a castigat turneul de la Targu Mures
Din nou Odorheiul s-a impus in fata gazdelor la turneul de la Targu Mures. Profitam de ocazie pentru a fi alaturi de prietenii nostri de nationalitate maghiara in sarbatorirea zilei lor. Nu stiu exact ce se ureaza la o astfel de zi dar suntem alaturi de ei si ne bucuram ca avem alaturi de noi astfel de persoane. Va dorim numai clipe fericite si pe multe dintre ele sa le petrecem impreuna!

14.03.2009
Turneu de mentinere in forma si la Bucuresti
king's club Pana la primul turneu din circuitul FDR avem placerea sa va anuntam ca s-a mai amenajat un loc in care practicantii darts-ului se pot intalni si petrece seri (si nu numai) placute. Adresa exacta: B-dul Iuliu Maniu 8A, sect. 6, Bucuresti. In Militari vis-a-vis de liceul Tudor Vladimirescu la demisolul cladirii GEMA la o statie de CORA si la doua de APACA, intre ele.
Kimg's Club are 1000 de mp si a gazduit anul trecut o etapa europeana de biliard echivalenta cu cupa UEFA din fotbal. Dupa estimarea mea personala este fara indoiala unul din primele 3 locuri de distractie din capitala dupa calitatea echipamentelor a serviciilor si a ambiantei. Catalin Balasa patronul King's Club ofera cu ocazia lansarii coltului jucatorului de darts premii pentru primii 8 clasati la concursul organizat de el sambata 21 martie 2009 incepand cu ora 10:00 dimineata.
Premiile minime garantate sunt:
 • Loc 1 - 700 ron
 • Loc 2 - 350 ron
 • Locurile 3 - 2x200 ron
 • Locurile 5 - 4x100 ron
Se mai premiaza cea mai mare inchidere cu 100 ron precum si cele mai multe 180-uri tot cu 100 ron. Taxa de participare va fi de 40 ron si se va regasi integral in premiile oferite. Mai mult decat atat, din partea organizatorilor premiile vor fi suplimentate peste suma taxelor de participare cu 1200 ron. Dupa terminarea finalei concursului se va organiza o tombola cu premii ce vor consta din echipamente si accesorii profesionale de darts.
Concluzionand, va asteptam sambata 21 martie dupa ora 10 la KING's CLUB. Tragerea la sorti va avea loc la 11:30.

06.03.2009
S-a schimbat modificarea
Va anuntam ca data primului concurs de darts de importanta nationala din 2009 s-a modificat. Noile coordonate le puteti gasi in afisul de mai sus. Toti suntem nerabdatori sa ne incercam fortele cu jucatori pe care nu ii vedem zilnic si in aceste conditii asteptarea devine putin apasatoare. In planul FDR luna aprilie era luna depunerii actelor de aderare la WDF. Acum are dubla semnificatie bifand si primul turneu din actuala stagiune.

03.03.2009
CUPA TATI BAR - TERASA FLORILOR
Anual luna MAI va fi cunoscuta in lumea darts-ului ca luna TATI BAR - TERASA FLORILOR. In saptamana urmatoare concursului de la Budapesta, adica pe 15 mai, Dragos BUBU Dumitrescu patronul localului amintit organizeaza CUPA TATI BAR - TERASA FLORILOR. Premiile totale vor insuma 1000 EURO. Evenimentul va marca deschiderea - de primavara - a terasei si va fi sustinut financiar integral de BUBU. Anul acesta concurentii vor fi premiati cu puncte FDR iar evenimentul este deschis jucatorilor din toata tara. "CUPA TATI BAR - TERASA FLORILOR" va fi de anul viitor inclusa in calendarul competitional al FDR ca eveniment de importanta nationala si va fi programata in fiecare luna MAI, in functie de calendarul FRD si WDF. Concursul se va disputa probabil intr-o sala de sport, locul exact fiind anuntat ulterior, si se va juca sub formatul cel mai bun din 3 (trei) seturi, in cadrul seturilor cel mai bun din 5(cinci) jocuri. "Sunt asteptati jucatori din toata tara pentru a participa la concurs, pentru a ne distra impreuna si pentru a schimba idei si pareri". Taxa de participare este de 50 lei, iar fiecare participant va primi cate o bere din partea organizatorilor. Vom reveni cu detalii despre locul de desfasurare.

01.03.2009
Martisoare pentru doamne si domnisoare.


Cu ocazia zilei Martisorului membrii FDR ureaza persoanelor de sex feminin un an bun si implinirea tuturor!

PUB-ul Dreamers a organizat cu ocazia zilei MARTISORULUI un foarte simpatic concurs deschis numai reprezentantelor sexului frumos. Au participat 20 de doamne si domnisoare la o piramida castigata de reprezentanta TATI BAR, MICKIDUTZ.
Premiile au constat in principal din produse cosmetice si au fost oferite primelor 8 clasate de catre Dreamers si FDR.

17.02.2009
Happy new year!!! . . AGAIN - program competitional 2009 -
Cum scriam si in ianuarie s-a decis sa trecem la un calendar competitional compatibil cu cel al federatiei mondiale. Pentru a ajunge la un sistem toamna - primavara, editia 2009 va incepe in martie si isi va decide campionii la inceputul verii 2009. Urmatoarea editie va fi 2009 - 2010 si va incepe in toamna acestui an urmand sa se incheie la inceputul verii lui 2010. Pe timpul verii va fi pauza competitionala in care vom organiza evenimente de promovare a darts-ului, dar si a sponsorilor, pe litoral. Premiile in bani vor fi impozitate si vor fi atribuite ocupantilor primilor 8 locuri. Se va pune un accent mai mare pe steeldarts si in acest scop vom organiza mai multe turnee nationale in acest sistem. Primul dintre ele va fi pe 14.03.2009 in Fabrica (Bucuresti) urmand ca celelalte 3 etape "Nationale" sa se desfasoare la Timisoara, Targu Mures si din nou Bucuresti. Pentru clasamentul final in vederea calificarii la Masters-ul din iunie vor conta si punctele obtinute la cele 3 concursuri "Regionale" ce vor avea loc la Targu Mures (sau Odorhei), Timisoara si Bucuresti. Organizatori ai concursurilor locale vor fi Kadar Laszlo pentru Targu Mures, Tiberiu Moiescu la Timisoara si Sebastian Sopon in Bucuresti.
La cele 3 concursuri nationale punctajele vor fi x3 Standard iar premiile obtinute pana in prezent sunt de minimum 1000 euro de la Metaxa plus produse ale firmei.
Incepand cu acest sezon Metaxa participa si la premierea celor 3 concursuri "Regionale" cu cate 300 euro si bineinteles cu traditionalul coniac METAXA.
Incepand cu 1 Martie vom inaugura si departamentul de Fundraising al FDR cu ajutorul caruia speram sa reusim rotunjirea premiilor oferite. Inca o data lansam apel tuturor celor care au posibilitatea sa atraga fonduri catre darts. Oferim comision legal de 20% celor care intermediaza obtinerea de bani sau obiecte pentru FDR. In ciuda crizei speram ca incepand cu al doilea turneu national sa reusim sa oferim produse si sume superioare celor de anul trecut.

16.02.2009
WHITE HORSE , METAXA si BUDWEISER BUDVAR, va invita la DUMINICA CU DARTS… 22 feb
Compania organizatoare de evenimente SNS TOP TRADING SRL organizeaza al doilea concurs in White Horse. Primul concurs a fost perfect OK asa ca va invitam la revansa. Un prilej exceptional pentru a va verifica progresele inaintea inceperii "Circuitului National".
Va asteptam pe toti!
 • 11:00 - 11:30 Inscrierea si incalzire
 • 11:45 Start (Go!)
 • 30 lei intrarea - 501 - Cel mai bun din 3 seturi a cate 3 din 5 legs
 • Premii "All the money" + METAXA + Budweiser Budvar + Whisky

08.02.2009
Din nou DARTS la TELESPORT.
Din aceasta seara de la ora 22 pe Telesport timp de cateva zile, din nou, Cristian Bila Cimpoca ne delecteaza cu comentarii profesioniste la turnee internationale pe masura - si invers.

08.02.2009
Durere si manie!
Cozma Marian Membrii Federatiei de Darts din Romania isi exprima regretul pentru nenorocita disparitie dintre noi a unui om exceptional si isi manifesta solidaritatea cu familia acestuia in cumplita incercare prin care aceasta trece incepand de azi.
Nu se stie exact, inca, ce s-a intamplat acolo insa simt nevoia, ca un om care l-a cunoscut, sa impartasesc si altora ce caracter minunat avea Marian. Vazand la televizor ca a mai fost injunghiat in urma cu cativa ani cei ce nu-l cunosc au impresia ca o cam cauta. Poate ca nu fugea de probleme insa asta se numeste spirit civic. Data trecuta a sarit in apararea unei fete de care se luase un grup 8 mitocani. A platit scump ca-i pasa si cu siguranta ca oricare dintre noi l-am fi apreciat considerabil mai mult daca fata agresata ar fi fost ruda noastra.
Imi face placere sa-mi aduc aminte ca ultima oara cand l-am intalnit era la un biliard cu prietenii intr-un club modest din Colentina. Cu toate ca am si eu aproape 2 metri era cu un cap peste mine si contrar la ce s-ar putea crede degaja o modestie copilaroasa de adolescent "devreme acasa". A fost un copil extraordinar.
Dumnezeu sa te aiba in paza Marian!

01.02.2009
GHIDUL SPONSORIZARII
Pagina 'Sponsorizari' a site-ului nostru va indruma sa dati destinatia pe care o doriti unui procent din impozitele pe care oricum le dati statutului.

07.02.2009
Capra vecinului
Am vazut ieri - 6 feb 2009 - in Gazeta Sporturilor un titlu care mi-a atras atentia si care mi se pare un mare semnal de alarma pentru noi toti.
Media de inaltime a poporului Spaniol a crescut in ultimii 30 de ani cu 9 centimetri.
Pare doar un titlu curios si oarecum ciudat. Motivul insa este cel care mi-a aprins beculetul si care m-a pus serios pe ganduri. In 1978 Regele Juan Carlos I a propus o noua constitutie – votata prin referendum cu 88% pentru – in care printre multe altele pune accent si pe importanta sportului in dezvoltarea unei natiuni sanatoase.
Nu stiu practic ce program de dezvoltare au adoptat dar in 30 de ani au ajuns sa aiba medaliati la majoritatea probelor sportive in intrecerile mondiale.
Totusi nu performantele sunt cele care imi trezesc admiratia ci faptul ca natia aceasta cunoscuta ca fiind de talie scunda a reusit prin sport sa creasca in medie cu 9 centimetri. Conform statisticilor si starea de sanatate a cetatenilor Spaniei este mult imbunatatita datorita practicarii sportului.
Sa-i lasam pe ei sa se dezvolte armonios in multitudinea de baze sportive pe care le poti gasi chiar si in localitatile foarte mici si sa ‘revenim la oile noastre‘.
Ne plangem in permanenta ca ne lipseste ceva! Ca cineva nu ne ofera conditii, ca altcineva nu ne construieste baze sportive. Tot timpul un cineva ipotetic si oarecum impersonal nu ne da, nu ne ofera, nu ne ajuta si tot asa…..

Haideti sa ne gandim impreuna cine si ce ar trebui sa ne ofere pentru ca si poporul nostru sa se bucure de copii sanatosi si tineret ocupat cu activitati folositoare desfasurate in locuri decente si salubre.
Ar trebui sa existe un cadru legal care sa permita directionarea unei parti din banii de la buget catre Cluburile Sportive si Federatii. Acestea prin initiativa unor iubitori ai sporturilor ar trebui sa construiasca sali de sport, stadioane, piscine si in general tot felul de baze sportive. Pentru ca acestea sa functioneze ar fi necesare din nou sume de bani. De unde sa-i mai luam ? Din doua surse ; una din particica mai sus mentionata de la bugetul statului si cealalta din bugetele personale ale celor ce folosesc bazele sportive respective.
In acest punct avem nevoie de doi factori ca totul sa mearga perfect :
1. Sa convingem statul sa ne ofere o parte din impozitele pe care le strange de la noi.
2. Sa identificam persoane care isi dedica resursele de timp pentru dezvoltarea sporturilor.
Pentru primul punct am o veste buna. Comunitatea Europeana a impus Romaniei sa introduca in codul fiscal posibilitatea ca atat firmele cat si persoanele fizice sa poata directiona in mod direct niste sume din impozitele pe care oricum le platesc. Adica europeanul s-a gandit ca decat sa colecteze statul nostru toti banii si sa-i dea el cui doreste alimentand un sistem clientelar pagubos, mai bine cetateanul sa ajute in mod direct o activitate sau alta. Mie personal mi se pare ca e foarte mult din partea statului mai ales daca mentionez ca in cazul firmelor e vorba despre sume care pot merge pana la 20% din impozitul pe profit.
Vestea rea este ca articolul este prezent in codul fiscal de cativa ani dar majoritatea cetatenilor romani asociati in firme nu au dat si nici nu au de gand sa dea o destinatie acestor sume. Prefera sa gandeasca pentru ei tot acel impersonal stat pe care altfel il blameaza ca nu da banilor o destinatie buna.
Pentru majoritatea tarilor acel articol din Codul Fiscal este suficient ca sa se dezvolte baze sportive noi unde copiii lor sa creasca frumos. Pentru Romania nu pentru ca la noi sa inventat si patentat CAPRA VECINULUI. Ne este mult mai usor sa dam vina pe oricine si sa nu facem nimic pentru noi insine de teama de a nu se bucura si altii de demersurile noastre.
Mai usor e sa gandim: "Nu mai stabilesc aia odata datele turneelor alora!" decat sa ne intrebam cum or gasi ipoteticii "aia" banii necesari organizarii turneelor.

04.02.2009
Punct final la Targu Mures turneul revansa. Start la Timisoara.
tiberiu moiescu Daca la turneul trecut baietii din Odorhei au monopolizat podiumul de aceasta data Lotzi (Kadar Laszlo) a reusit sa se claseze pe locul doi trecand si in meci direct de Andras Darabont. Clasamentul turneului revansa:
 • Robert Fancsali
 • Laszlo Kadar
 • Both Attila
 • Andras Darabont
In weekend, la Timisoara, Tiberiu Moiescu organizeaza un nou turneu, de aceasta data 501 Double Out. Datele de inscriere si participare precum si telefonul de contact se gasesc pe afisul alaturat.
Urmatorul concurs organizat de Tibi se va desfasura sub forma de cuplaj. Vor fi in paralel doua turnee, unul de cricket si celalalt 501, unul de steel si celalalt de soft. Jucatorii vor putea opta pentru varianta preferata iar pentru nedecisi exista si posibilitatea sa participe la ambele in paralel.
Ne bucuram ca in plina recesiune s-au dezvoltat cateva nuclee unde iubitorii darts-ului isi pot exersa abilitatile in ambianta plina de emotiile specifice jocurilor oficiale.

02.02.2009
Bucuresti - White Horse - turneu pilot
Compania organizatoare de evenimente SNS TOP TRADING SRL a organizat un concurs 'pilot' in Bucuresti in White Horse pentru a testa cererea de astfel de evenimente in localul susnumit. La invitatiile individuale au raspuns cei mai buni jucatori din Bucuresti si asta in ciuda inceperii turneului la o ora matinala - 11:00. Printre participanti: Toma Georgescu, Sebastian Sopon, Mihai Ionas, Dragos Bubu, Andreea Tanase, Silvia C, Andrei Tita, Daniela Comeaga, Marius Sucala, Dominiq, Traian Racu, Bila Cimpoca, Mircea Voiculet, Cristi Ungureanu si bineinteles premiantii:
 • Locul 1 - Alex Stoian
 • Locul 2 - Eddie Demirian
 • Locul 3 - George Peicea
 • Locul 3 - Vlad Popa
Tinand cont de reusita evenimentului vom planifica in fiecare luna -duminica- turnee similare.